TRADICIONÁLIS USUI REIKI
TANFOLYAM ÉS BEAVATÁS

2 x 2 napos tanfolyam és beavatás
az Univerzális Életenergia Usui-féle módszerébe.
– I-II-III. fokozat

A tanfolyam I. fokozatán kapott beavatás során a résztvevő energiaszintje megemelkedik, képessé válik az Univerzális Életenergia csatornázására, önmaga és mások kézrátétellel történő energetikai kezelésére. A Reiki energia test-lélek-szellem szinten hat, ezért a beavatás pozitíy hatást gyakorol a résztvevő további életminőségére. Lehetőséget kap önmaga fejlesztésére testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Az energia segítséget nyújt mind a hétköznapi problémák megoldásához, mind az önfejlesztéshez, képességeinek a hatékonyabb kifejlesztéséhez, meditációhoz, a felsőbb dimenziókkal való kapcsolatteremtéshez.

Reiki kezelés

A II. fokozaton kapott beavatás és szimbólumok további segítséget nyújtanak az energia erőteljesebb csatornázásához, távkezeléshez, telepatikus képességek kifejlesztéséhez. A II. fokozatú beavatásnak tudattisztító, tudatszint emelő hatása is van, különleges meditációs technika elsajátítását teszi lehetővé, ami hatalmas lehetőséget nyújt a spirituális fejlődéshez is, ugyanúgy mind a hétköznapok hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb megéléséhez.

Aktuális tanfolyamok>>

További információk:
Telefon: 06-30-3115677
e-mail: hanael@t-online.hu


MI A REIKI?

A REIKI japán szó, jelentése: az egyetemes életerő energiája

REI = kozmikus
KI = a létfontosságu életerő energiája
/kinai akupunkurában chi-nek nevezik/

Mindanyiunknak van Reiki-energiánk /Egyetemes Életerő Energiája/ és alkalmazzuk is, amikor ösztönösen a fájós testrészünkre helyezzük a kezünket vagy amikor az édesanya gyermeke fájós testrészére helyezi a kezét és ezzel a legmagasabb szintü szeretet-energiát közvetiti gyermekének. A kézrátétes gyógyitás valamikor minden ember természetes képessége volt. Erről azonban megfeledkeztünk, és mai rohanó világunkban inkább a gyorsabban ható /hosszutávon számos mellékhatással járó/ fájdalomcsillapitó gyógyszerekkel nyomjuk el a betegségünket jelző tüneteket, addig amig egy sulyosabb betegség életmódunk megváltoztatására nem kényszerit. A REIKI beavatás ősi módszerével testünk magasabb rezgésszintre emelkedik, energiaközpontjaink /csakráink/ nagyobb mennyiségü egyetemes életerő-energiát képesek magukon átáramoltatni., amit azután kézcsakránkon keresztül "csatornázni" tudunk akár saját magunk beteg testrészéhez, vagy akár egy másik személynek. A REIKI nem az orvosi kezelés helyett van, hanem fokozza annak hatását, rendszeres használatával a TEST-LÉLEK-SZELLEM harmóniájának megteremtésével megelőzhetjük ill. visszafordithatjuk a betegségeket.

A REIKI egy egyetemes módszer, összefér bármelyik vallással vagy filozófiai rendszerrel. Alapelvei a korszerü holisztikus gyógyitási szemléletnek és a betegségek pszichoszomatikus felfogásának felelnek meg, mely szerint a betegség okát lelki szinten is orvosolni kell, és a betegséget mindig figyelmeztető jelként kell tekinteni, arra vonatkozóan, hogy életünk valamely területén kibillentünk a harmónia állapotából. A REIKI tehát nem egy bioenergetikai módszer, hanem önálló rendszer. Alapvetően nem a betegségek, hanem a mögöttük álló okok megszüntetésére szolgál, az életünkből egyre inkább hiányzó egységet, harmóniát hivatott helyreállitani.

A REIKI legnagyobb előnye, hogy teret ad az önkezelésnek. Ez egy különösen hatásos módszer a teljes relaxációhoz és a stressztől való megszabaduláshoz, amellyel a test öngyógyitó folyamatai automatikusan beindulnak. Nemcsak fizikai szinten gyógyit, de segit a mentális szint kiegyensulyozásában is, segiti tudatosságunk növelését - a reiki kezelés közben elért tudatállapotban lehetőségünk nyilik a Felsőbb Énünkkel való kapcsolatfelvételre, intuiciónk fejlesztésére, önmagunk mélyebb megismerésére, ezáltal segiti szellemi fejlődésünket, tudatunkat a megvilágosodás irányába vezeti.

A REIKI elsajátitásához nem szükségesek született képességek, speciális tudás vagy előképzettség. Szükséges viszont hozzá az ugynevezett beavatási /behangolási/ eljárás. A beavatást egy két napos tanfolyamon bárki megkaphatja, hogy segithessen önmagán és környezetén. A beavatás lehetőséget ad az önfejlesztésre, amelyet mindenki saját hitrendszere, szükségletei szerint tehet meg belső munkálkodással, lelki gyakorlatokkal /imával, meditációval, különböző önfejlesztő módszerekkel kombinálva/.

A REIKI alapgondolai - önmagunk és a másik ember feltétel nélküli elfogadása, a szeretetteljes közeledés és segitőkészség, a pozitiv érzelmek erősitése - lelki fejlődésünket segitik.

A test vibrációs szintjének erősitésével a REIKI minden embert képessé tesz arra, hogy nagyobb energiamennyiségeket áramoltasson át magán, ezzel emeli az egész BOLYGÓ vibrációs szintjét is.Dr. Mikao Usui,
a TRADICIONÁLIS USUI SHIKI RYOHO REIKI alapitó nagymestere

A hagyományok szerint Dr. Mikao Usui buddhista szerzetes-orvos volt. A buddhista szerzetesek főleg a lélek gyógyitását tartották fontosnak, Dr. Usui viszont ugy gondolta, hogy a buddhista hagyományokban lennie kell olyan módszernek is, amelyek a testet-lelket egyaránt gyógyitják. Kereste a választ Jézus és Buddha csodálatos gyógyitásaira. Tanulmányozta a buddhizmus szent könyveit, majd mikor ugy érezte, hogy megtalálta a keresett válaszokat elzarándokolt a szent Kuriyama hegyre, ahol már korábban is sokat meditált, és egy 21 napos böjtbe és meditációba kezdett. A 21 napos böjt és meditáció végén ért megvilágosodás élménye során kinyilatkoztatásban megkapta a REIKI gyógyitó módszerét, a REIKI szimbólumokat és a beavatási rituálét.

Usui ezután még 7 évig Kyotoban maradt, és szerzetesi életet élve gyógyitotta az embereket. Néhány év mulva, amikor visszatért Kyoto nyomortelepére, azt tapasztalta, hogy sokan visszatértek a nyomortelepre ugyanolyan állapotban amilyenben annak idején találta őket. Usui ráébredt, hogy csak a testüket gyógyitotta meg, de nem tanitotta meg őket megbecsülni az életet.

1921-ben elhagyta a nyomortelepet Tokioba ment, és megalapitotta iskoláját. Az érdeklődőket megtanitotta önmaguk gyógyitására és átadta a Reiki alapelveit. Halála előtt megbizta egyik legodaadóbb tanitványát dr. Churijo HAYASHIT, hogy vigye tovább a Reiki hagyományait. Dr. Hayashi alapitotta meg az első Reiki-klinikát Tokioban, ahol feleségével és tanitványaival folytatott gyógyitó munkát.

Hawajo TAKATA japán bevándorlók gyermekeként született Hawaiin. Halálos betegen tért vissza ősei földjére meghalni, és Hayashi klinikáján nyerte vissza egészségét. Hálából és elkötelezettségől halála napjáig szolgálta a Reikit. Közel 40 éven át ő volt az egyetlen reiki mester a nyugati világban. Az 1970-es években Takata asszony más reiki mestereket is képzett, 1980-ban bekövetkezett halálakor már 21 képzett reiki mester volt.

Takata asszony két hivatalos követője unokája Phyllis Lei Furomato és Barbara Weber Ray, akik megalapitották az „American Reiki Association” szervezetet, védejegyezve a tradicionális USUI-féle gyógyitó módszert a TRADICIONÁLIS USUI SHIKI RYOHO REIKIT.

Az 1990-es évek elején Magyarországra is eljutott a Reiki az alábbi reiki mesterek közvetitésével:

Napjainkban az USUI-féle gyógyitó módszert világszerte alkalmazzák nemcsak ugy mint a kézrátétes gyógyitás egy formáját, hanem mint életformát és személyiségfejlesztő módszert, ami az önmagunkra és másokra való szeretetteljes odafigyeléssel, pozitiv érzésekre hangol minket, segit megélni a nehéz élethelyzeteket, enyhiti a stresszt, a szorongást, segiti a pozitiv gondolkodást, önmagunk és mások megismerését és elfogadását, az Univerzum törvényeinek megismerését és elfogadását.

USUI MESTER TANITÁSAI

Megegyeznek a mai holisztikus gyógyitás szemléletével:

1. Először a lélekkel foglalkozz, azután a testtel
2. Ha változást, gyógyulást akarsz, tudj magad is megváltozni!
3. Tudj áldozatot hozni! Légy hálás mindenért!

Usui mester öt életszabályt ajánlott tanitványai figyelmébe. Látszólag egyszerünek tünő szabályok, mégis nagyon magas szellemi szintre vall, ha valaki életének minden percét ezen szabályok szerint éli.

A REIKI ÖT ÉLETSZABÁLYA

1. Pont ma ne mérgelődj!
2. Pont ma ne aggodalmaskodj!
3. Tiszteld szüleidet, tanitóidat és az idősebbeket!
4. Tisztességes munkával keresd a kenyered!
5. Érezz szeretetet és tiszteletet minden élő iránt!

A „pont ma ne …” kezdet arra figyelmeztet, hogy a mában éljünk. A mérgelődés egy multbeli eseményre vonatkozik, amin már nem tudunk változtatni, az aggodalmaskodás pedig egy jövőbeli eseményre vonatkozik, amelyet itt a jelenben teremtünk. A mérgelődés és az aggodalmaskodás negativ gondolatok, amelyekkel önmagunknak ártunk, azt is jelzik, hogy nem tudjuk elfogadni, ha valami nem ugy történik, ahogy mi szeretnénk.


A REIKI ÉS A GYEREKEK

A gyerekek teljesen természetesen érzékelik a Reiki energiát.

A Reiki kezelések nagyon hatásosak kismamáknál is a terhesség során fellépő fizikai és lelki problémákban egyaránt. A magzat is érzékelhetően élvezi a Reiki kezelést és ő is feltöltődik energiával és fejlettebb, nyugodtabb, kiegyensulyozottabb kisbaba lesz. Nagyon jó hatásu a magzatra is, ha a kismama Reiki beavatáson vesz részt. A későbbiekben is nagy segitség ha az anyuka kezelni tudja a gyermeket, segiteni fejlődésében, gyógyulásában.

A Reiki energia megnyugtatja a tulmozgásos, hiperaktiv gyerekeket. Iskoláskoru gyermek a szülőkkel együtt, u.n. „családi Reiki tanfolyamon” beavatást is kaphat, igy energiaszintje tartósan megemelkedik. A gyermekek jobban alszanak, jobban tanulnak, immunrendszerük is erősebbé válik. Gyakran nyitottabbak, barátságosabbak, segitőkészebbek mint társaik. A közös családi reikizések hatására az egész család légköre harmonikusabbá, nyugodtabbá, szeretetteljesebbé válik.

Várom szeretettel tanfolyamra, kezelésre!