Romhányi Borbála
kineziológus, karma asztrológus, tradicionális reiki mester

Ugyanúgy, mint sokakat másokat engem is egy súlyos probléma indított el az alternatív gyógymódok, az ezoteria és a spiritualitás útján. Mindez 1989-ben kezdődött, amikor gyermekem betegsége miatt tanulmányozni kezdtem az alternatív gyógymódokat. Ezzel egy új világ nyílt meg előttem, egy új út, amin a mai napig is haladok. A gyógyuláshoz vezető út hosszú és nehéz volt, teljes életmód és szemléletmód váltást követelt, de az eredmények mindenért kárpótoltak.

Gyermekem meggyógyult, én pedig megtaláltam igazi hivatásomat. Természetgyógyász vizsgát tettem, és mivel időközben ráébredtem a betegségek lelki okának alapvető fontosságára, a kineziológia szakot választottam. A problémák mögöttes okának feltárásában nagy segítségemre van még az asztrológia. Ezt 6 éven keresztül tanultam, különösen elmélyülve az egészségügyi asztrológia és a karma asztrológia témakörében. Így állt össze – hosszú évek tapasztalatát hozzáadva - az a komplex módszer, amit jelenleg alkalmazok.

Súlyosabb probléma esetén egyéni terápiás kezelést ajánlok, de kisebb problémák esetén is sokat segíthet egy személyes – asztrológiai személyiségelemzéssel egybekötött beszéltetés, stresszoldás, vagy egy vezetett meditáció valamilyen probléma mélyebb megértéséhez, elfogadásához, új megoldási lehetőségek találásához.

Lelki problémák megoldásához gyakran hívom segítségül a Bach virágcseppeket, amik tudatalatti blokkokat feloldva szintén tartós pszichés javulást hozhatnak. A lelki egyensúly helyreállítása ugyanis előfeltétele bármilyen betegség, vagy probléma megoldásának. A komplex kezelés kiterjed a kliens energetikai rendszerének helyreállítására is, sőt egy idő után gyakran felmerül az igény egy energetikai beavatásra is /tradicionális USUI Reiki/. Nagyon fontosnak ugyanis, hogy a kliens ne váljon terápiafüggővé.

A cél, hogy a terápia során helyreállított belső egyensúlyt hosszútávon ő maga is fenn tudja tartani, sőt egy idő után akár másoknak is segítségére lenni. Ehhez tudok hatékony segítséget nyújtani a Reiki-beavatással, amelynek során a kliens energiaszintje automatikusan megemelkedik, és ezzel kezébe kap egy nagy segítséget saját egészségének karbantartására, és egyben spirituális útjának támogatására is, mivel a Reiki rendszeres gyakorlásával - a test-lélek-szellem egyensúlyát fenntartva - nemcsak a hétköznapi életben tudunk hatékonyabban működni, de akinek erre igénye van, a spirituális fejlődéshez is hatékony segítséget, és nem utolsósorban védelmet nyújt.

Egy-egy probléma hatékony megoldásához, a mögöttes okok felismeréséhez nagy segítséget nyújthat egy néhánynapos önismereti tréning is. Aki pedig mélyebben el szeretne merülni önmaga és az Univerzum mélyebb megértéséhez, annak a kétéves spirituális karma asztrológia tanfolyamot ajánlom, ahol különös súlyt fektetünk a problémák karmikus összefüggéseire és megoldási lehetőségeire. A problémákat ugyanis mindig megoldandó feladatnak, fejlődési lehetőségnek tekintjük.

Ha felvállaljuk a felelősséget az életünkért, egy-egy probléma leküzdésével, megoldásával akár különleges képességeket is fejleszthetünk ki, vagy fedezhetünk fel magunkban, és ezáltal akár egy korábbinál magasabb életminőséghez is juthatunk. Ez a tudatosság útja, ami egy rögös út rengeteg nehézséggel, és nagyon sok örömmel. Kevésbé vagyunk kiszolgáltatva a külső körülményeknek, tehát hosszútávon mindenképpen ez az igazi út. A nehézség csupán annyi, hogy el kell búcsúznunk attól a pillanatnyi helyzetben kényelmesnek látszó megoldástól, hogy problémáinkért másokat hibáztatunk, ez ugyanis hosszútávon nem vezet megoldáshoz.

A megoldást mindig önmagunkban kell megtalálni, és ha kell önmagunkon változtatni. Ez nem azt jelenti, hogy ki kell bújnunk a bőrünkből, éppen ellenkezőleg: fel kell vállalni önmagunkat olyannak amilyenek vagyunk, maximálisan kihasználni a bennünk rejlő képességeket, pozitív tulajdonságokat. Ha másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, vagy mások elvárásainak akarunk mindig megfelelni, akkor nem a saját életünket éljük, ami elégedetlenség, sikertelenség érzéséhez vezethet. A megoldás önmagunk megismerése, elfogadása és képességeink maximális kibontakoztatása. Ebben nyújthat segítséget személyes horoszkópunk és karmikus életfeladatunk ismerete, aminek beteljesítéséhez, vagyis a kiteljesedett élethez ugyanis minden képességgel rendelkezünk.

Várok szeretettel minden érdeklődőt egyéni vagy csoportos kezelésekre, tanfolyamokra.

Aki segít megérteni a csillagok üzenetét - interjú (kattintson!)A HANAEL EZOTERIKUS STÚDIÓ segít végigjárni az önismeret, a gyógyulás, az önmagunkra ébredés, a tudatosság, a spirituális fejlődés útját. Lehetőség van egyéni stresszoldó kezelésekre, energetikai kezelésekre, tanácsadó beszélgetésekre az asztrológiai képlet figyelembevételével, komolyabb problémák esetén regressziós kezelésekkel tárjuk és oldjuk fel a problémák gyökerét – ami származhat a gyerekkorból, magzati korból, vagy akár egy előző életből. A múltbeli események feltárásánál nagy súlyt fektetünk a probléma tudatosítására, és a jelenlegi problémával való összefüggések felismerésére – az AHA élményre, valamint a kapcsolódó tudatalatti blokkok feloldására. Gyakran generációkon keresztül cipelünk magunkkal megrögzött gondolkozási, viselkedési mintákat, amik nem a mi személyiségünket tükrözik, csak a nevelés és a látott minta alapján rögzültek bennünk. Az oldások során ez is felszabadítható, ami segítséget ad az igazi önmegvalósításhoz, ahhoz, hogy ne mások elvárásai szerint próbáljunk állandó feszültségek között élni, hanem önmagunkat megismerve és megtalálva a saját életünket élhessük feszültségek, frusztrációk nélkül. Minden egyes probléma feloldása után könnyebbnek, felszabadultabbnak, energikusabbnak érezhetjük magunkat.

Tanfolyamaink további lehetőséget nyújtanak az önismerethez, az ezoterikus összefüggések felismeréséhez, energetikai rendszerünk megismeréséhez és kezeléséhez.

MOTTÓ: „ISMERD MEG ÖNMAGADAT, ÉS MEGISMERED A VILÁGOT”
Az ősi ezoterikus tétel szerint az ember – mikrokozmosz – az Univerzum – makrokozmosz – kicsinyített mása. Minél jobban megismerjük önmagunkat, vagyis minél tudatosabbak vagyunk, annál könnyebben be tudunk illeszkedni a körülöttünk levő világba. Felismerjük, hogy a külvilág csak minket tükröz vissza. Minél tudatosabban éljük az életünket, annál kevésbé van szükségünk erre a tükörre, ezáltal egyre kevesebb konfliktust fogunk elszenvedni a külvilágban.
A kétnapos spirituális önismereti tréning során felismerjük problémáink mögöttes mozgatórugóit, ezáltal lehetőség nyílik új viselkedésminták kialakítására, életünk tudatos alakítására.

MOTTÓ: „ISMERD MEG A VILÁGOT ÉS MEGISMERED ÖNMAGADAT”
a kétéves spirituális karma asztrológia tanfolyam az Univerzum törvényeinek megismerésén keresztül vezet el önmagunkhoz, és világít rá helyünkre, feladatunkra, és ad útmutatást arra, hogy hogyan tudunk képességeinket kibontakoztatva karmikusan vállalt életfeladatunk beteljesítésével az Univerzum hasznos részévé válni.
a kétszer kétnapos tradicionális USUI Reiki tanfolyam és beavatás során megtapasztalhatjuk az Univerzális energia működését, ami innentől kezdve már mindig a rendelkezésünkre áll. Egyre magasabb rezgés- és tudatszinten élhetjük hétköznapjainkat, ami segít hétköznapi problémáink megoldásában ugyanúgy, mint a spirituális fejlődésünkben. Ez lehet akár a napi meditációnk hatékonyabbá tétele, spirituális képességeink fejlesztése, vagy tudatosságunk növelése. Napi gyakorlással ugyanis a Reiki energia folyamatosan emeli rezgésszintünket a test-lélek-szellem szintjén egyaránt.